/ ThinkStock/Getty Images
На 104 години този свят напусна и американският продуцент Бенджамин Мелникър, който стои зад продукции от поредицата за приключенията на Батман, съобщават световните агенции.

Американският продуцент Бенджамин Мелникър, който близо три десетилетия продуцира филми от поредицата за приключенията на Батман, почина на 104-годишна в Розлин Харбър, щата Ню Йорк, на 26 февруари. Мелникър започва работа в "Метро Голдуин Майер" пред 1939 г.
Човекът, известен като Лъва на студиото, договаря сделките за класически продукции като "Бен Хур", "Доктор Живаго" и "2001: Космическа одисея". След като напуска студиото, Бенджамин Мелникър започва сътрудничество с Майкъл Юслан, оставило траен отпечатък върху популярната култура.

Тайните на световните лога (СНИМКИ)

Въпреки че е сред продуцентите на някои от най-касовите продукции през последните 30 години ("Батман", "Батман се завръща", "Батман и Робин", "Батман в началото", "Черният рицар", "Батман: Възраждане"), Юслан описва Бенджамин Мелникър като "скромен и достоен човек".

Най-добрите филмови постери на всички времена
 
"Той ми сподели, че знае всички истории, случили се през годините зад завесата на "Метро Голдуин Майер", но няма да разкрие нищо, което може да навреди на хората, работили в студиото, и на техните деца и внуци", казва дългогодишният му сътрудник.
БТА