/ iStock/Getty Images
Петима железопътни работници са загинали в Северна Италия, след като са били блъснати от влак, докато са извършвали нощни ремонтни дейности, съобщават италианските медии.

Влакът, който е превозвал вагони по линията Милано-Торино, се е движил със скорост 160 км/ч, когато е ударил екипа, който е подменял части от релсите близо до Брандизо, в покрайнините на Торино, съобщиха информационните агенции AGI и Ansa.

Твърди се, че работниците са били влачени няколко метра. Двама от колегите им, работещи наблизо, са успели да избягат, включително и бригадирът.

Паоло Бодони, кметът на Брандицо, заяви пред AGI, че служител на спешна помощ му е описал "смразяваща сцена с човешки останки на 300 метра".

"Това е огромна трагедия", каза той.

"Не може да се изключи, че може да е имало грешка в комуникацията", каза той и добави, че в момента се провежда разследване.

Машинистът на влака е в шок, но иначе е невредим, съобщи Анса.

RFI, компанията, която управлява железопътната мрежа на Италия, изрази "дълбока скръб за случилото се и изказва съболезнования на семействата на загиналите работници", в изявление, публикувано от информационните агенции. 
БГНЕС