По предложение на министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски всички служители на МВР, „които в съботния ден са осигурили достойно отбелязване на 151-ата годишнина от рождението на великия Гоце Делчев, за постигнати резултати” ще бъдат наградени с допълнителни 10 процента от заплатата.

Около 200 българи не са били допуснати в Северна Македония за честванията за Гоце Делчев

Това написа Спасовски във Фейсбук профила си.

„Като министър на вътрешните работи се възползвах от правото, дадено ми от Колективния трудов договор на МВР и на днешното заседание предложих на правителството, което прие Заключение за изплащане на надбавка от 10% за представителите на македонската полиция, които бяха ангажирани на терен на 4 февруари”, написа Спасовски.

След честванията за Гоце Делчев: Македонският вътрешен министър похвали полицията

Веднага след честванията, които обтегнаха отношенията между България и РС Македония, Оливер Спасовски поздрави служителите от всички организационни звена в МВР в страната „за професионализма и всеотдайността при изключително добре изпълнения оперативен план в областта на охраната по време на честването на рождения ден на Гоце Делчев”.

В социалните мрежи той сподели и видео, на което се показват мерките по осигуряването на честването на 151-га годишнина от рождението на Гоце Делчев. България ги определи като излишни и прекомерни.




 
Маринела Величкова /БТА