/ БГНЕС
Отношенията между Русия и САЩ може би са на по-ниско равнище, отколкото са били през времето на Студената война. Това заяви днес руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Рекордният бюджет за отбрана на САЩ може да изостри още повече отношенията с Русия

Той каза пред репортери в Манила в кулоарите на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), че добре помни отношенията между СССР и САЩ в края на 70-те и началото на 80-те години, като не е сигурен, че тогава те са били по-лоши от сега.

Путин: Русия е готова да обърне нова страница в отношенията със САЩ

Освен това, по думите му, тогава в САЩ не е имало закони за налагането на санкции срещу "държави, които са врагове на САЩ". Медведев уточни, че САЩ смятат Русия именно за враг.

Русия обвини САЩ, че осигуряват прикритие на „Ислямска държава“

Според руския премиер американските санкции срещу руски физически и юридически лица по принцип не вредят на Русия, тъй като нейната икономика се е приспособила към ограниченията, а правителството разполага с необходимите инструменти за взимане на решения в непредвидени ситуации.

Русия дава САЩ на съд

Трябва да се види какви други санкции ще наложи Вашингтон, каза още той, но прогнозира едва ли ще се случи нещо ново, тъй като руските власти имат "средствата да влияят върху тази ситуация".
БТА