Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Ирански спасители откриха още едно тяло в развалините на сграда, срутила се преди повече от седмица, с което загиналите там стават 34, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

На 23 май новостроящата се сграда "Метропол" в Абадан, голям град от провинция Хузестан в Югозападен Иран, рухна върху оживена улица. В Иран от години не е имало трагичен инцидент от този род с толкова много загинали, посочва АФП.

Загинали и десетки затрупани след срутване на сграда в Иран (ВИДЕО)

В петък стотици демонстранти излязоха на улиците в градовете из провинция Хузестан, за да оплачат жертвите и да настояват за съдебно преследване на виновниците за трагедията, съобщиха местни медии.
 
В неделя, когато бе обявен национален траур, стотици се събраха в Абадан на възпоменателна церемония и с виковете попречиха на местен управник да се изкаже.

Регионалното правосъдие съобщи за 13 арестувани, включително кметът на Абадан и двама бивши кметове, обвинени, че носят отговорност за трагедията.

През 2017 г. в центъра на Техеран се срути 15-етажен мол, строен в началото на 80-те години. Тогава загинаха 22-ма души, включително 16 пожарникари.
 
БТА