/ ThinkStock/Getty Images
Освен човешката дейност, животните и вредните производства, беше открита още една причина за климатичните промени, съобщи Лайф.

ВИЖТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ В СНИМКИ

Учени от университета Макмастър в Хамилтън, провинция Онтарио в Канада, установиха, че към 2040 г. производството на смартфони, лаптопи и друга преносими електронни устройства ще доведе до значително увеличаване на вредните емисии в околната среда. По думите на учените, делът на производството на портативни електронни устройства в "приноса" за унищожаване на околната среда и глобалното затопляне ще нарасне от 7% на 14%.

Нови доказателства за глобалното затопляне

Глобално затопляне
Guliver/Getty Images

При това нарасналото търсене на преносими електронни устройства ще предизвика рязко увеличаване на вредните емисии от производството по-специално на смартфони - към 2040 г. произвеждащите ги заводи ще вредят на околната среда със 730% по-силно, отколкото днес.

Изкараха кучетата и котките виновни за глобалното затопляне

По мнението на учените, подобни промени ще доведат също до увеличаване на вредните емисии от сглобяване на сървърно оборудване, производство на твърди дискове и други компоненти.

Светът има само 3 години да спре глобалното затопляне

По думите на Стивън Хокинг климатичните промени ще доведат човечеството до гибел, тъй като на нашата планета ще изчезнат условията за живот
ThinkStock/Getty Images


 
БТА