Оставка подаде и съветникът по националната сигурност на Индия
Оставка подаде и съветникът по националната сигурност на Индия / снимка: БГНЕС

Втора оставка беше подадена днес заради нападенията в Мумбай, отнели живота на 174 души, съобщава БТА. След като по-рано днес оставката си подаде министърът на вътрешните работи на Индия Шиврадж Патил, сега индийски телевизии съобщиха, че оставка е подал и съветникът по националната сигурност на Индия Маянкоте Келат Нараянан.

Същевременно Йоти Кришна Дът, ръководителят на индийските елитни части "Национална гвардия за сигурност", извършили операциите по освобождаването на обектите, атакувани от терористите в Мумбай, заяви, че нападателите изобщо не са искали да преговарят и в нито един момент от атаките не са имали намерение да оставят живи техните заложници, предаде АФП.

Досегашният финансов министър на Индия Паланиапан Чидамбарам ще поеме вътрешното министерство, а финансовото ведомство засега ще бъде ръководено от премиера Манмохан Сингх, съобщи индийското правителство, цитирано от Ройтерс.

По препоръка на премиера президентът прие оставката на Шиврадж Патил от поста вътрешен министър, уточнява комюникето на индийския кабинет. Сингх, който е бивш финансов министър с репутация на привърженик на пазарни реформи, поема третата по големина азиатска икономика в момент, когато глобалната финансова криза и вътрешните проблеми забавиха драстично икономическия растеж, отбелязва Ройтерс.