/ iStock/Getty Images
Списъкът с испански политици, на които са били изпратени заплашителни писма, се удължи. Прехванато беше писмо, съдържащо куршуми, предназначени за бившия премиер, социалиста Хосе Сапатеро, предаде Франс прес.

Пратката е била прехваната от службите за сигурност на испанските пощи, поясни испанското министерство на вътрешните работи. Премиерът социалист Педро Санчес осъди случилото се и каза, че всичко това е насочено срещу испанската демокрация.

Испански политици получиха смъртни заплахи в писма с куршуми

Той призова да "се спре спиралата на омразата", която "атакува директно испанските ценности". "Нека да не оставяме гневът да се настани в нашето общество", заяви Санчес. Сапатеро беше премиер от 2004 г. до 2011 г.

Подобни пратки вече получиха вътрешният министър Фернандо Гранде-Марласка, лидерът на партия Подемос Пабло Иглесиас и ръководителката на Цивилната гвардия, а също и дясната кандидатка за областните избори на 4 май в Мадрид Исабел Диас Аюсо, която е сочена за фаворит.

В понеделник пък министърката на туризма Рейес Марото получи плик с окървавен нож, но в този случай изпращачът бе идентифициран като страдащ от психически проблеми човек.
БТА