/ iStock/Getty Images
Испанският вътрешен министър Фернандо Гранде-Марласка и лидерът на лявата партия "Унидас подемос" ("Обединени ние можем") Пабло Иглесиас получиха смъртна заплаха с писмо с куршуми, съобщи Иглесиас, цитиран от Ройтерс.

"Жена ти, родителите ти и ти сте осъдени на смърт, времето ви изтича", се казва в анонимното писмо според снимка, която беше публикувана от бившия министър Иглесиас в "Туитър".

Той качи и снимка с четири куршума заедно с плика на писмото. "Вътрешният министър и началникът на полицията също са получили подобни писма", заяви Иглесиас.

Испанският премиер направи промени в правителството, сега всички вицепремиери са жени

Гранде-Марласка не е коментирал официално.
Иглесиас се превърна в един от основните политически лидери в Испания, след като партията "Подемос", която беше основана през 2014 г. и впоследствие беше преименувана на "Унидас подемос" стана първа политическа сила в крайнолявото пространство.

През януари 2020 г. партията се съюзи с левоцентристката Испанска социалистическа работническа партия, за да съставят първото коалиционно правителство след възстановяването на демокрацията в Испания през 70-те години.

До март Иглесиас беше министър на социалните права, но тогава се оттегли от длъжността, за да се кандидатира за регионалните избори в Мадрид на 4 май. Политици от управляващата коалиция, включително премиерът Педро Санчес, и от основните политически сили изразиха солидарност с Иглесиас и Марласка.

Крайнодясната партия "Вокс" и автономистките партии от различните региони на Испания запазиха мълчание. 
БТА