Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Григор Димитров ще срещне Роджър Федерер в битка за трофея от турнира от АТП 500 в Ротердам. Финалната битка ще е днес следобед, съобщава gong.bg.

Гришо се класира за финала в Ротердам (ВИДЕО)

Най-добрият български тенисист победи на полуфинила Давид Гофен. В първия сет Димитров се наложи с 6:3, а в началото на втория белгиецът се отказа, тъй като топка го удари в окото и той не можа да продължи в мача.

Григор Димитров
БГНЕС

Федерер пък, който е новият най-възрастен номер 1 в тениса, отстрани безкомпромисно италианеца Андреас Сепи с 6:3, 7:6(3) от полуфиналите на надпреварата.

Как протече двубоят между Федерер и Сепи вижте в gong.bg

След мача с Гофен Гришо призна, че се радва на класирането на финал, макар и да не е доволен, че е станало по този начин. Той си пожела да играе добре в двубоя за титлата в Ротердам.

Гришо се радва, че е на финал, надява се Гофен да е добре

За съперника си за трофея призна, че думите са излишни и не може да каже нищо за Маесторото освен суперлативи.

Какво още каза Гришо преди финала вижте в gong.bg

Димитров и Федерер са се изправяли един срещу друг в шест мача, като статистиката е изцяло в полза на швейцареца - шест двубоя и шест победи за него. 

За последно двамата премериха сили на осминафиналите на Уимбълдън през 2017 година, когато Федерер се наложи над първата ни ракета с категоричното 6:4, 6:2, 6:4. 

При класирането на полуфинала Гришо си върна 4-ото място

Григор Димитров
БГНЕС

Димитров обаче надгради много формата си от тогава, а и да не забравяме титлата от финалния Мастърс в Лондон, който донесе още повече самочувствие на българина.

Финалът в Ротердам стартира в 16:30 часа българско време и ни очаква наистина зрелищен сблъсък.
gong.bg