Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Първата ракета на България Григор Димитров говори обширно след победата си над Давид Гофен на полуфиналите на турнира в Ротердам. Той изрази задоволство от класирането си на финала, но е разочарован, че трябваше да се стигне до него след отказването а съперника, отбелязва gong.bg.
 

"Доста съм нещастен, че спечелих по този начин. Мачът си е мач, но здравето е над всичко. Ако нямаме здраве, няма да сме тук. Само се надявам всичко да е наред с него и да се възстанови бързо", каза Гришо и допълни: "Знам, че ударих топката много силно в този случай. Но как да знам, че тя ще рикошира по такъв начин и ще го удари право в окото? Но въпреки този инцидент, първият сет беше страхотен, играхме прекрасен тенис и двамата. Удряхме топката добре, нещастен съм, че мачът трябваше да свърши по този начин".
 
Гришо се класира за финала в Ротердам (ВИДЕО)

Той коментира и какви са целите му в по-близък и в по-глобален план. И за пореден път изрази мъката си, че не е могъл да дойде да играе на турнира в София заради болежките си в рамото. 
 
"Мисля, че се представих добре в Австралия, можеше и по-добре, разбира се. За нещастие, не можах да участвам в домашния си турнир, което ме натъжи. Няма да лъжа, исках да се прибера вкъщи и да играя пред родна публика. Дори само да съм си вкъщи е страхотно чувство за мен, но няма да се концентрирам върху пропуснатото", отбеляза първата ни ракета.

Григор Димитров
БГНЕС

"Следващата ми цел беше да дойда тук и да изиграя възможно най-много мачове, така че изпълних тази мисия пред себе си", каза той.  
 
При класирането на полуфинала Гришо си върна 4-ото място

"А като цяло целите ми са да се представям по-добре в турнирите от Големия шлем, да изиграя хубави мачове сега в Америка. Така че има още няколко малки цели, които да ми помогнат да преследвам голямата цел", заяви Григор и коментира представянето на великия Роджър Федерер, който се завърна на върха на световния тенис: "Не знам какво да кажа за Федерер. Той е доказал всичко, няма какво повече да кажа. Той беше номер едно в миналото, върна се на върха, подобри играта си, здрав е. Всички тези неща му помагат. Но срещу когото и да играя, аз съм тук да се представя добре."

Сьомга, прасковено или розово – какъв е цветът на екипа на Гришо? (СНИМКИ)

По думите на Гришо, когато става въпрос за Федерер думите са излишни: "Думите са излишни, когато става въпрос за него. Няма смисъл да говоря повече за него, освен суперлативи."
 
Все пак Гришо признава, че е чудесно да е на финал и изрази надежда да играе добре.

Какво още каза Григор Димитров след полуфинала с Гофен вижте в gong.bg

Григор Димитров
БГНЕС

gong.bg