/ ThinkStock/Getty Images
На санитар, осъден на доживотен затвор в Германия за две убийства, бяха повдигнати обвинения за смъртта на още 97 пациенти, предадоха световните агенции.

Нилс Хьогел е обвинен за 35 убийства в северозападния германски град Олденбург и за още 62 в близкия Делменхорст.

В Италия арестуваха лекар и медицинска сестра, подозират ги за десетки убийства

През ноември представители на властите казаха, че 40-годишният санитар може да е убил над 100 човека за няколко години.

Хьогел бе осъден през 2015 г. на доживотен затвор за убийството на двама пациенти и за опит за убийство на други двама в Делменхорст. Той е работил в местна болница от 2003 до 2005 г., а преди това, между 1999 и 2002 г., в Олденбург.
 
Арестуваха „убийцата от болничното крило“, отнела живота на 13 пациенти

По време на процеса си Хьогел е казал, че умишлено е причинил сърдечни кризи при пациенти, защото се радвал на чувството, че може да ги възстанови. Хьогел използвал различни лекарства в опитите си за реанимация.  Смята се, че те довели до смъртта на хората.

Изявленията на подсъдимия подтикнали следователите да извършат токсикологични анализи на десетки други пациенти,  починали в болниците и това довело до новите обвинения.

Съдят чешка медицинска сестра за убийство на шестима пациенти

Като част от по-широко разследване били прегледани над 500 медицински досиета на пациенти и още стотици болнични записи. Били ексхумирани 134 тела от 67 гробища, а Хьогел бил разпитван шест пъти.