Арестуваха „убийцата от болничното крило“, отнела живота на 13 пациенти
Арестуваха „убийцата от болничното крило“, отнела живота на 13 пациенти / ThinkStock/Getty Images

Италианската полиция е арестувала медицинска сестра, заподозряна за 13 убийства на пациенти в болница в Тоскана в периода 2014-2015 г., предадоха ТАСС и Ройтерс.

Сестрата, наречена "убийцата от болничното крило", е обвинявана в извършването на множество убийства, докато работела в отделението за интензивни грижи и анестезия на болница в Пьомбино, град на тосканското крайбрежие.

Петте най-зли жени в човешката история

Смята се, че тя е инжектирала на предполагаемите си жертви с различни диагнози лекарства, които никой не им е предписвал, съобщи полицията, която отказа да предостави повече данни за случая.

Италианските карабинери са задържали медицинската сестра късно снощи.

Това не е първият случай в последните години, при който италианска медицинска сестра е обвинявана в серийни убийства. По-рано този месец съд в Равена постанови доживотна присъда срещу медицинската сестра Даниела Поджали, обвинена за убийството на пациент със смъртоносна инжекция калий.

Тя е разследвана и за още 10 подозрителни смъртни случая на пациенти. Като утежняващо вината обстоятелство беше отчетено, че си е направила селфи с трупа.

Източник: БТА