Джон Галиано
Джон Галиано / Guliver/Getty Images
Домът в Париж на прословутия моделиер Джон Галиано бе ограбен, като от него е била изнесена и изключително скъпа снимка на Мерилин Монро, съобщиха френските медии. Според местен естник кражбата е била извършена в петък през нощта или събота сутринта, като не е ясно дали Галиано е бил в дома си по това време.
 
Сред личните вещи на дизайнера, които са изчезнали е била и особено ценна снимка на Мерилин Монро. Тя е една от последните, направени на легендарната актриса, като цената й възлиза на почти 45 000 паунда.
 
През кариерата си талантливият Галиано е бил начело на редица модни къщи като най-голяма популярност му носят "Живанши" и "Диор". През 2011 г. обаче репутацията му се срина и той бе отстранен както от "Диор", така и от собствената си компания.

Причината беше арестът му заради негови антисемитски изказвания в парижки бар (бел.ред. които във Франция са незаконни). До него се стигна, след като френски сайт публикува видео на Галиано от декември 2010 г. с пиянска проява на моделиера, в което той напада група италиански дами, заявявайки им: "Обичам Хитлер... Хората като вас трябва да са мъртви. Вашите майки и прадядовци е трябвало да бъдат отровени с газове". Този инцидент се случва малко преди Седмицата на модата в Париж за сезон есен-зима 2011-2012 г.

Понастоящем дизайнерът е креативен директор на Maison Margiela - пост, който той получи през 2014 г.
 
БГНЕС