Обама призова американците към единство
Обама призова американците към единство / БГНЕС

В обръщението си по повод Деня на ветераните президентът на САЩ Барак Обама призова американците към единство след изборния ден и даде въоръжените сили на САЩ като пример за сътрудничество и себеотрицание, предаде ДПА.

Какво си казаха Обама и Тръмп в Овалния кабинет?

За осми и последен път Обама положи като президент венец с червени, бели и сини цветя пред Паметника на незнайния войн на националното гробище в Арлингтън, на западния бряг на река Потомак край столицата на САЩ.

Доналд Тръмп имал „страхотна химия“ по време на срещата си с Барак Обама

Обама призова американците към единство
netinfo

Денят на ветераните от войните се чества на 11 ноември, когато през 1918 г. е сключено примирието, сложило край на Първата световна война. Този ден често се отбелязва "след тежка политическа кампания и упражняване на правото на свободно слово и на самоуправление, за които вие, ветераните, сте се били", заяви Обама. Този празник често показва разногласията в страната, но инстинктивната реакция на американците никога не е била да се изолират в противоположни ъгли, подчерта Обама, цитиран от Асошиейтед прес.
"Инстинктивната им реакция е да намерят сили в общите убеждения, да изковат единство от многообразието си, да поддържат тази сила и единство, дори когато това е трудно", припомни президентът на САЩ и даде ветераните като пример за хора, следвали принципи, по-трайни от преходното в политиката.

Избирането на Доналд Тръмп доведе до протести в САЩ, припомня АП.

Обама призова американците към единство
netinfo

Източник: БТА