Първата дама Мишел Обама и нейната приемничка Мелания Тръмп се запознаха в Белия дом, докато съпрузите им, Барак Обама и Доналд Тръмп, обсъждаха в Овалния кабинет предстоящото предаване на властта, съобщи Франс прес.

Доналд Тръмп имал „страхотна химия" по време на срещата си с Барак Обама

Г-жа Обама посрещна следващата първа дама в резиденцията. Срещата им беше закрита за журналисти.

"Мишел имаше възможност да посрещне бъдещата първа дама и имахме чудесен разговор и с нея", заяви президентът Обама в компанията на Доналд Тръмп.

Какво си казаха Обама и Тръмп в Овалния кабинет?

Обичайно на първата си среща настоящата и бъдещата първи дами разговарят за живота в Белия дом и отглеждането на децата там.

52-годишната Мишел Обама, първата чернокожа президентска съпруга в американската история, е бивш адвокат с диплома от Харвардския университет. Тя ще напусне Белия дом на 20 януари, ползвайки се с много голяма популярност.

Според извършено наскоро допитване за популярността на президентските съпруги на "Галъп" одобрението за изключително обаятелната Мишел е 79 процента - по-голямо отколкото за съпруга й.

Градината на Мишел Обама може да е първата жертва на Тръмп в Белия дом

Мелания Тръмп е на 46 години, бивша манекенка от словенски произход. Одобрението за нея е 28 процента, а неодобрението - 32 на сто: най-ниските стойности за първа дама от 80-те години на миналия век насам според "Галъп".

Мелания се появяваше рядко в публичното пространство по време на кампанията, предпочитайки да остане у дома, за да се грижи за 10-годишния син, който имат с Доналд Тръмп, Барън.

Мишел Обама от своя страна не жалеше усилия в подкрепа на "своята приятелка" Хилари Клинтън в последните седмици. С огромна енергия тя участваше в многобройни предизборни прояви, внасяйки в тях свеж полъх, какъвто често им липсваше, припомня АФП.

През юли Мелания Тръмп беше обвинена, че е плагиатствала части от речта на Мишел Обама в речта, която произнесе на конгреса на американските републиканци.

Американските медии подеха новината, след като стана ясно, че в обръщението си към форума Мелания е използвала възлови изречения от речта на Мишел на конгреса на Демократическата партия през 2008 г., когато съпругът й Барак Обама беше официално определен за кандидат за президентския пост.

Впоследствие Мередит Макивър, сътрудничка от екипа на Доналд Тръмп, която пише официалните речи, пое вината и се извини за скандалните пасажи от речта.

Източник: БТА