/ БГНЕС/ЕРА
Ново и поредно изключително жестоко нападение във Франция, този път в Лион. Мъж е прострелял православен свещеник в местната църква и избягал, съобщиха полицейски източници, цитирани от Ройтерс. 

Инцидентът е станал следобед, около 16:00 ч.

По последна информация има задържан заподозрян по случая, който е бил намерен в кафене. При задържането у него е намерено оръжие. Не се съобщават повече подробности. Не са ясни и мотивите за нападението. 
 

Свещеникът, който е с гръцка националност, затварял църквата си, когато се е случило нападението - бил е прострелян два пъти, в момента е в тежко състояние и с опасност за живота, съобщи АФП.

По непотвърдени данни, нападателят по време на атаката е крещал „Аллах акбар“, съобщи „Greek Sity Times“. 

От френските власти няма сигнали, че нападението е свързано с тероризъм, отбелязва Ройтерс. Френската прокуратура за борба с тероризма не е привлечена към случая, каквато е обичайната практика, когато силите на реда подозират терористична връзка, според френската телевизия "Бе Еф Ем".

Премиерът на Франция Жан Кастекс все пак спешно ще се върне в Париж от работно пътуване заради случая, допълва ТАСС.  

Силите за сигурност са разположени на мястото на инцидента, се казва в съобщението. На обществеността е казано да избягва района и да следва инструкциите на властите. В ход е издирването на престъпника от полицията. 

 
БГНЕС, БТА