/ БТА
Няколко души бяха ранени при нападение с нож в църква в предградие на Сидни днес - два дни след като шестима човека бяха убити при подобна атака в търговски център в най-многолюдния австралийски град, предаде Ройтерс.

Полицията съобщи, че при атаката са пострадали епископ и посетители на храма, но никой от тях няма животозастрашаващи рани. Нападателят е задържан и в момента съдейства на разследващите.

На видеозапис, публикуван в социалните мрежи, се вижда как мъж, облечен в черно, се приближава към духовник, който според информацията към видеото е епископ на църквата "Христос, Добрият пастир" в предградието Уокли и го пробожда няколко пъти. Посетители на храма започват да викат и се притичат на помощ на епископа, съобщи Асошиейтед прес.
 

Това е вторият случай на нападение с хладно оръжие в Сидни за последните няколко дни. В събота шестима души загинаха при атака с нож в търговския център "Уестфийлд" в източното предградие на Сидни Бонди джънкшън. Нападателят бе застрелян от полицията.   
 

По-късно австралийската полиция съобщи, че 15-годишно момче е било задържано заради намушкването с нож на епископ и втори свещеник в църква в Сидни по време на проповед, предаде АФП.

Изпълняващият длъжността помощник-комисар на Нов Южен Уелс Андрю Холанд заяви, че заподозреният се лекува от рани по ръката и е бил отведен на сигурно място, след като нападението е предизвикало обществени вълнения.

Преди два дни шестима души бяха убити при атака с нож в търговски център в Сидни. Нападателят бе застрелян от полицайка.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Велев/БТА