/ БТА
Повечето от жертвите в Австралия на нападателя Джоел Каучи, убил шест души и ранил 12 в търговския център „Уестфилд“ в Бонди Джънкшън - предградие на Сидни, са жени. Това кара полицията да смята, че те са били атакувани целенасочено, предаде Ройтерс, позовавайки се на служителите на реда, работещи по случая.

Пет от шестте жертви, както и мнозинството от 12-те ранени, са жени.

„Очевидно е за мен, за детективите, че изглежда нападателят се е фокусирал върху жени и е избягвал мъже“, заяви полицейският комисар Карън Уеб за австралийската обществена телевизия Ей Би Си.

Австралийската полиция каза, че Каучи е имал психически проблеми и няма индикации нападението да е било идеологически мотивирано.
Единственият загинал мъж е 30-годишен охранител, който е имигрирал в Австралия миналата година от Пакистан. Това се казва в изявление на мюсюлманската общност „Ахмадия“ в Австралия, към която убитият е принадлежал.

Загинали и ранени при нападение в търговски център в Сидни (СНИМКИ)

Подобни нападения са рядкост в страната, тъй като тя има едни от най-строгите закони в света за притежание на огнестрелни и хладни оръжия.
Китайски гражданин също е сред загиналите при нападението, а друг е ранен, предаде Ройтерс, позовавайки се на китайската държава телевизия.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Божидар Колев/БТА