Наводнения отнеха живота на 8 души в Полша, Германия и Чехия
Наводнения отнеха живота на 8 души в Полша, Германия и Чехия / Reuters

Наводнения отнеха живота на най-малко осем души в Полша, Чехия и Германия, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на официални източници в засегнатите страни.

Трима души се удавили в Чехия в района покрай границата с Полша и Германия. Още един човек бил намерен мъртъв вчера. Четирима души са смятани за изчезнали. В същия район са били евакуирани близо 1000 души от селища, разположени под застрашени от преливане язовири. Очаква се днес проливните дъждове в Чехия да продължат. Заради наводнения по протежение на река Елба вчера е било прекъснато движението на влаковете от Саксония в Германия към Прага и Будапеща.

Трима души загинаха и в източната германска провинция Саксония. Телата им били намерени вчера в подземието на наводнена сграда в град Нойкирхен, пише БТА.

Силните дъждове в Полша са наводнили практически цялата територия на 18-хилядния град Богатиня в югозападната част на страната. Според говорител на местните власти, цитиран от АП, спасителните екипи са намерили тялото на един от жителите на града.