Илон Мъск
Илон Мъск / БГНЕС
НАСА ще започне разследване за употреба на наркотици и за сигурността на работното място в компаниите "Спейс Екс" и "Боинг", след като шефът на "Спейс Екс" Илон Мъск беше заснет да пуши марихуана, докато даваше интервю през септември, съобщиха Ройтерс и Франс прес.
 
Представителят на НАСА Бил Герстънмейър заяви пред в. "Вашингтон пост", че разследването ще се интересува от всичко, което би могло да повлияе върху сигурността.
НАСА поясни, че през следващите няколко месеца ще проведе разследване съвместно с частните си партньори, за да се увери, че тези компании спазват критериите ѝ за сигурност на работното място, като по-специално съблюдават изискването за среда без дрога.

Илон Мъск представи плана си за колонизация на Марс (ВИДЕО)
 
"Спейс Екс" и "Боинг" са двете компании, избрани от НАСА за транспортиране на астронавти в космоса от 2019 година. НАСА не е потвърдила, че разследването е свързано с пушенето на канабис от Илон Мъск. Споменаването на дрога в комюникето ѝ обаче навежда на мисълта, че причината за разследването е именно въпросното интервю.
 
В началото на септември Илон Мъск даде двучасово радиоинтервю, по време на което пиеше уиски и пушеше канабис. То бе заснето и излъчено в интернет.
Без да споменава интервюто, директорът на НАСА Джим Брайдънстайн отбеляза пред "Вашингтон пост", че американското космическо ведомство иска да успокои общественото мнение относно предвиденото от 2019 година изпращане на астронавти в космоса от двете компании.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА