Най-търсеният от Израел палестински боец се появи по телевизия
Най-търсеният от Израел палестински боец се появи по телевизия / netinfo

Палестинският боец Мохамед Деиф, който оглавява списъка на Израел с най-търсените палестински активисти, се появи по телевизията тази сутрин в документален филм, изготвен от сателитната телевизия Ал Джазира, предаде Асошиейтед прес.

Деиф е бил мишена на няколко опита за убийство от Израел и бе съобщено, че е тежко ранен, но мъжът, който се идентифицира като Деиф по телевизията, няма видими следи от рани. Той крие лицето си по време на интервюто и докато го снимат как върви до журналиста.

На записа палестинецът е облечен с панталони цвят каки и карирана риза, а главата му е покрита с традиционната палестинска кърпа "кефия".

Боецът, който е известен като майстор на бомби, призова арабския свят да се застъпи твърдо за изтегляне на Израел от Западния бряг.

"Това е наш дълг, не само ние палестинците, но и всеки мюсюлманин по света има религиозното задължение да се бори за освобождението на тази земя, защото това е ислямска територия", казва Деиф.

Той разказва историята на борбата на Хамас срещу Израел, изтъквайки самоубийствените атентати, атаките срещу еврейски селища в Газа преди израелксото изтегляне миналото лято и тунелите за контрабанда на оръжие, изкопани под границата на Газа с Египет. Едночасовият филм включва посещение в един от тези тунели, за които бе съобщено, че са дълги 300-400 метра и се изкопават за четири месеца.

Днешната телевизионна изява на Деиф е рядкост, тъй като той се крие от израелците, които го държат отговорен за много самоубийствени атаки в Израел през последните десет години,
отбелязва АП.