Най-големият вестник в щата на Сара Пейлин подкрепи Барак Обама
Най-големият вестник в щата на Сара Пейлин подкрепи Барак Обама / снимкa: БГНЕС
Най-големият вестник в щата Аляска, където кандидатката на републиканците за вицепрезидент Сара Пейлин е губернатор - "Анкоридж дейли нюз" подкрепи Барак Обама в надпреварата за Белия дом в САЩ.

Според вестника демократът носи много повече добри перспективи на поста. Във време на тежка икономическа криза той показва сериозен анализ, осигурява си мъдри съветници и действа с хладнокръвна и твърда ръка, пише изданието. Откакто избухна икономическата криза, кандидатът на републиканците Джон Маккейн прави изключително неуспешни опити да се заеме с нея, пише "Анкоридж дейли нюз".

Бизнес изданието „Файненшъл Таймс” също подкрепи Барак Обама за следващ президент на САЩ, определяйки го като „правилния избор”, въпреки че предпочита търговската политика на неговия политически съперник републиканеца Джон Маккейн. Според изданието кандидат-президентската кампания на демократа Обама е била „блестяща” и това е било „тест за качества на лидер”, за разлика от опонента му Маккейн, който често е изглеждал „тромав”.