/ пресцентър, Министерски съвет
Посещението на Бойко Борисов в ОАЕ завършва със среща с шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум
Посещението на Бойко Борисов в ОАЕ завършва със среща с шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум
99349
Посещението на Бойко Борисов в ОАЕ завършва със среща с шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум
  • Посещението на Бойко Борисов в ОАЕ завършва със среща с шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум
Няколко часа преди да замине на официална визита в Египет, където ще има среща с президента Абдел Фатах Ас Сиси, днес в Дубай премиерът Бойко Борисов ще разговаря с вицепрезидента и министър-председател на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум.
 
Със снимки и информация за срещата между Борисов и принц шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян отбелязват местните вестници първия ден от официалното посещение на българската делегация в емирствата. Представена е и информация за подаръка, който Борисов поднесе на престолонаследника - униформа на антитеторист, тъй като ал Нахаян е колекционер на униформи.
 
Борисов се срещна в Абу Даби с шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян

По време на срещите в Абу Даби, които имаше вчера премиерът, бе застъпена и темата за евентуално обучение на млади български футболисти. Това стана по време на разговори със шейх Мансур бин Зайед ал Нахаян, собственик на Манчестър Сити.
 
Срещата при принца е историческа стъпка, защото това е първата след установяване на двустранните отношения визита на действащ премиер в емирствата. През април т.г. беше открито 77-ото българско посолство - то се намира именно в Абу Даби, а в момента в емирствата живеят и работят над 7000 българи.
 
Само преди няколко месеца беше подписана и спогодба за взаимно признаване и подмяна на шофьорски книжки, което е важно за облекчаване на българските граждани, които посещават или пребивават постоянно в ОАЕ. Сънародниците ни ще могат да използват своите български свидетелства, което ще спести финансови разходи за допълнителен курс и практически изпит.