/ БГНЕС, архив
Мъж на 35 години, вероятно с психическо разстройство, нападна рано сутринта с нож трима случайни минувачи в центъра на южния френски град Марсилия, съобщи полицията, цитирана от Франс прес.
 
Мъж нападна с нож войници в Брюксел, простреляха го (СНИМКИ/ВИДЕО)

Човекът бил в състояние на силна възбуда и не е правил никакви ислямистки или терористични изявления, според полицейски източник. Предвид състоянието му се наложило да бъде разпоредено настаняването му в болница.
 
Нападенията са извършени всяко поотделно между 6.30 и 6.55 часа местно време (7.30-7.55 часа българско), преди мъжът да бъде задържан от общинската полиция.
 
Ван се вряза в спирки в Марсилия, жена загина (СНИМКИ)

В понеделник в Марсилия мъж, страдащ от психически смущения, уби една жена и тежко рани друга, след като налетя с микробус срещу две автобусни спирки, изглежда имитирайки начина на действие при джихадистките нападения в средата на август в Каталуния, при които загинаха 15 души.
 
Мъж атакува полицаи близо до Бъкингамския дворец, арестуваха го (ВИДЕО)

Вчера в Белгия и във Великобритания бяха извършени две нападения с нож. В Брюксел мъж нападна войници, след което беше застрелян. Прокуратурата определи атаката като терористична. В Лондон въоръжен със сабя мъж беше арестуван, след като рани двама полицаи с викове "Аллах е велик" пред Бъкингамския дворец.
 
БТА