Юлия, съпругата на руския опозиционер Алексей Навални, съобщи, че е задържана от полицията в Москва по време на демонстрация в подкрепа на съпруга й, поставен под стража, предадоха Франс прес и ТАСС.
 


"Извинете за лошото качество (на снимката), светлината не е добра в затворническата кола", иронизира тя в Инстаграм, където качи селфи от полицейския автомобил.

Хиляди души се противопоставиха на забраната за събирания и се включиха в демонстрация в Москва в подкрепа на задържания опозиционер Алексей Навални, предаде Франс прес.

По оценки на полицията участниците са около 4000, отбелязва ТАСС.

Полицията е задържала активистката Любов Собол, съюзничка на Навални, съобщава Ройтерс, позовавайки се на очевидец. Преди началото на протеста в центъра на руската столица бяха арестувани поне 100 души. Участниците в акцията са нападнали двама полицаи, информира ТАСС.

При мобилните връзки и интернет услугите в Русия днес се наблюдават прекъсвания на фона на протестите, планирани в редица градове в страната.

Властите понякога се намесват в мобилните мрежи, за да затруднят комуникацията сред протестиращите и споделянето на видеа в интернет, допълва Ройтерс.

В Далечния изток и Сибир, където заради часовата разлика протестите започнаха по-рано, бяха задържани над 350 души, включили се е демонстрациите въпреки студа и забраната на властите, за да настоят за освобождаването на Навални. /Елена Савова/
 

Протести срещу ареста на руския опозиционер Алексей Навални
БТА

Протести срещу ареста на руския опозиционер Алексей Навални
БТА

БТА