Бойко Борисов бе на инспекция в Сливница в съботния ден
Бойко Борисов бе на инспекция в Сливница в съботния ден / Facebook
На 4 февруари отварят и залите за извъкласни дейности, съобщи премиерът
Премиерът Бойко Борисов призова президента да вземе отношение по ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални, обсъждан по време на заседанието на Европейския съвет.

"На този фон е оглушително мълчанието на Радев", каза по повод задържането на Навални премиерът.

"Да чуем какво все пак президента Радев какво мисли, все пак е държавен глава", добави Борисов, като натърти, че е ясно какво мислят по темата европейските институции.




Премиерът Бойко Борисов продължи с традиционните съботни обиколки из страната.

Той посети училище в Сливница и съобщи, че наред с предстоящото връщане на големите ученици в клас на 4 февруари, ще бъдат отворени и школите за извъкласни дейности.

„От 4 февруари, като пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности", каза премиерът.

Борисов подчерта, че правителството е наясно с риска, но търси баланса и ще наблюдава ситуацията много внимателно, за да не станат случаите по 5000 на ден.

"Ако нещо можеш да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата. И тук си заслужава рискът", коментира Борисов.





Премиерът заедно с кмета Васко Стоилков посети ремонтирания Военен клуб в града, който вече е Младежки център за извънкласни дейности. Той е реконструиран с 390 000 лв., осигурени по Програмата за развитие на селските райони, а 110 000 е съфинансирането от общинския бюджет.

Борисов, който е придружаван от икономическия министър, добави, че ще се мисли за ресторантите и призна, че е имало забавяне с помощите за спрените от работа хора заради ограничителните мерки.