/ БГНЕС
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е посетил команден пункт в южния украински регион Запорожие и е инспектирал намиращите се там войски, съобщи военното министерство.

От пресслужбата не уточняват кога точно Шойгу е направил посещението, но изявлението беше публикувано в момент, когато украинските войски се подготвят за офанзива и са засилили активността си по фронтовата линия.

"Сергей Шойгу инспектира предния команден пункт на едно от формированията на групата войски "Восток" в Запорожско направление", се казва в изявлението на руското министерство на отбраната.
 
Във видеоклип, публикуван от министерството, се вижда Шойгу, облечен във военна униформа, заобиколен от висши командири на команден пункт.
По време на срещата Шойгу похвали войниците за "идентифицирането и унищожаването на военна техника и на местата с концентрация на личен състав на противника", съобщи министерството.

Той постави задача на командващия и на командирите на „Восток“ продължат разузнавателната си дейност, както и да отделят специално внимание върху безопасното разполагане на личния състав.
 

Шойгу връчи държавни награди на военнослужещите, добави министерството.

 
БГНЕС