Министър Калфин е на двудневно посещение в Баден-Вюртемберг
Министър Калфин е на двудневно посещение в Баден-Вюртемберг / netinfo

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин започва от днес двудневно посещение в германската федерална провинция Баден-Вюртемберг.

Очаква се срещите и разговорите на министър Ивайло Калфин да внасат нов импулс в развитието на контактите с провинция Баден-Вюртемберг.

В рамките на тези контакти през последните три месеца у нас бяха министър-председателят на провинцията Гюнтер Йотингер и председателят на местния Ландтаг Петер Щрауб.

В първия ден от посещението си в Баден-Вюртемберг, в университета на Фрайбург, Калфин ще изнесе лекция на тема „Значението на Черноморския регион за Европа”. Лекцията ще бъде пред представители на академичните и бизнес средите в Европа институт Фрайбург, форум за диалог между науката, икономиката, политиката и администрацията по актуални европейски въпроси. По-късно в кметството на известния университетски град на специална церемония министър Калфин ще се впише в „Златната книга” на града.

Вечерта българската делегация ще има среща с представители на деловите среди от Баден-Вюртемберг. Домакин на министър Калфин ще бъде съпредседателят на Смесената комисия „България-Баден-Вюртемберг”, министърът по европейските въпроси на провинцията Вили Щехеле, който е и председател на Комисията по въпросите на ЕС в Бундесрата.

През втория ден предстои разговор на Ивайло Калфин с министър-председателя на провинцията Гюнтер Йотингер и среща с ръководството на концерна „Даймлер АГ”.