Мелания Тръмп е работила нелегално като мигрант в Щатите
Мелания Тръмп е работила нелегално като мигрант в Щатите / БГНЕС, архив

Съпругата на кандидата на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп - Мелания, е получила заплащане за 10 модни ангажимента на стойност 20 056 долара още преди да получи легалното право да работи в САЩ. Това показват документи, представени публично от АФП.

3 грешки на Мелания, които могат да навредят на Тръмп (ВИДЕО/СНИМКИ)

Детайлите около ранните години на Мелания Тръмп като модел в Щатите се появяват  дни преди края на президентската кампания, в която съпругът й осъждаше остро нарушението на имиграционните закони и особено опитите на имигрантите да работят преди да са получили виза.

Обвиниха Мелания Тръмп, че е преписала речта на Мишел Обама (ВИДЕО)

До момента Мелания Тръмп упорито твърдеше, че никога не е нарушавала условията на имиграционния си статус и че е пристигнала и работила в страната легално. Разследването на АФП сочи друго.

От документите става ясно, че съпругата на републиканския кандидат за президент е отишла от Словения в Щатите на 27 август 1996 г и е получила временна виза за пребиваване с цел работа на 18 октомври същата година.

Как Мелания Тръмп оправда скандалните изказвания на мъжа си

Според документацията обаче, тя е получила заплащане за 10 модни ангажимента между 10 септември и 15 октомври, с които е спечелила общо над 20 000 щатски долара.

Източник: БГНЕС