Мелания Тръмп – бившият фотомодел и първа дама на САЩ (ВИДЕО)
Мелания Тръмп – бившият фотомодел и първа дама на САЩ (ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Мелания, дискретната красива съпруга на милиардера Доналд Тръмп, ще бъде първата американка от чужд произход, която ще стане първа дама от близо два века насам, съобщава Франс прес. Предишната първа дама от чужд произход е Луиза Адамс, съпругата на президента Джон Куинси Адамс /1825-1829 г./, родена в Англия.

Елегантна, усмихната, 46-годишната бивша манекенка от Словения, висока 1,8 м, беше редом до съпруга си, когато той обяви победата си в Ню Йорк тази нощ. По време на цялата предизборна кампания на милиардера, Мелания остана дискретна, като се опитваше да придаде по-човешки облик на съпруга си, който е с 24 години по-възрастен от нея.

Севница, родният град на Мелания, ликува заради своята първа дама

"Доналд ще бъде невероятен президент", каза тя преди броени дни. "Всеки път, когато съпругът ми научава, че е закрит завод в някой щат, се ядосва страшно много", каза тя. "Но той знае как да обърне нещата, нали така?"

В опит да смекчи имиджа на съпруга си, който по време на кампанията си успя да обиди жените, мексиканците, мюсюлманите, и инвалидите, Мелания се представи за защитничка на американските ценности, на честността, на уважението, на състраданието, на великодушието и щедростта, на любезността.

Мелания Тръмп оправда скандалните изказвания на мъжа си

Тя призова хората да се уважават един друг, дори и когато между тях има различия. Това мнение контрастираше с често пъти обидните тиради на милиардера.

Мелания Тръмп  бившият фотомодел и първа дама на САЩ (ВИДЕО)
netinfo
Говорейки за амбициите си на първа дама, Мелания посочи, че ще бъде защитник на жените и на децата. Още през 1999 г. пред в. "Ню Йорк таймс" тя заяви, че ако стане някога първа дама, тя би била като Бети Форд или Джаки Кенеди.

Най-прочутите първи дами, които ще се помнят дълго (СНИМКИ)

В средата на юли Мелания се оказа в центъра на скандал. Тя произнесе първата си голяма реч на конференцията на републиканците, на която Тръмп беше официално издигнат за кандидат за президент. Тогава хората откриха в речта й цели пасажи, изплагиатствани от реч на Мишел Обама от 2008 г.

Обвиниха Мелания Тръмп, че е преписала речта на Мишел Обама (ВИДЕО)

Отговорността пое човекът, който пишеше речите на Мелания. След гафа съпругата на Тръмп изчезна от обществената сцена и когато в Туитър беше зададен въпросът Къде се изпари Мелания?, тя отговори простичко, че се радва на живота със семейството си.

Малко след скандала, в началото на август американски издания публикуваха стари снимки на голата Мелания като фотомодел, направени в САЩ през 1995 г., докато тя винаги е твърдяла, че е дошла в тази страна година по-късно, припомня Франс прес.

Мелания Тръмп  бившият фотомодел и първа дама на САЩ (ВИДЕО)
netinfo
Това породи въпроси дали тя е работила незаконно в страната и какъв е бил статутът й на пребиваване изобщо. Мелания обаче отрече да е нарушавала имиграционните закони на САЩ.

3 грешки на Мелания, които могат да навредят на Тръмп (ВИДЕО/СНИМКИ)

Тя става американска гражданка през 2006 г. и твърди, че за нея това е огромна привилегия.

По време на предизборната кампания на Тръмп Мелания никога не показа емоции като гняв или неудържим смях, допълва ДПА.

Мелания Тръмп  бившият фотомодел и първа дама на САЩ (ВИДЕО)
netinfo
Единственото, което демонстрира неизменно, е лоялност. Запитана веднъж какво е да се живее с Тръмп, тя отговори: "Той е много умен и чаровен. Между нас има страхотна енергия. Ние и двамата сме много независими. Казвам му, когато не съм съгласна с него. Понякога той ме слуша, понякога не".

Когато настъпи важният й час в светлината на прожекторите, Мелания Тръмп избра рокля на сръбска дизайнерка

Мелания е родена на 26 април 1970 г. в Югославия, в словенския град Севница. Някои неща от личния й живот остават неясни, като например кога е била открита за света на модата - дали на 16 или на 17 години. Тя твърдеше, че е завършила висше образование, но журналисти откриха, че е следвала архитектура и дизайн, но е прекъснала учението си, за да замине за Милано и Париж, където работи като модел.

Мелания се запознава с Доналд Тръмп през 1998 г. по време на седмицата на модата в Ню Йорк. Двамата се женят през 2005 г. Сватбеното им тържество в Палм Бийч е пищно и бляскаво, а роклята на булката, дело на модна къща Диор, струва 100 000 долара. Мелания е третата съпруга на Доналд. Двамата имат син, 10-годишния Барън. От предишните си два брака Тръмп има още четири деца - Иванка, Ерик, Доналд-младши и Тифани.

Източник: БТА