Мелания избра рокля на сръбска дизайнерка в Кливланд (СНИМКИ)
Мелания избра рокля на сръбска дизайнерка в Кливланд (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Макар и лозунгът на кампанията на съпруга й да е "Да направим Америка отново велика", когато настъпи важният й час в светлината на прожекторите, Мелания Тръмп избра рокля не от американски дизайнер, а от родена в Сърбия дизайнерка, която работи в Лондон, съобщи Асошиейтед прес.

Вижте я в галерията тук

Мелания Тръмп застана на трибуната на конгреса на Републиканската партия в Кливланд в бяла рокля с три-четвърти ръкави, бухнали под лакътя. Нейна създателка е Роксанда Илинчич, която е много популярна в Лондон. Почитателки са й Гуинет Полтроу, Кийра Найтли, Дейзи Ридли и много други.

Какъв е шансът Мелания Тръмп да не е преписала от Мишел Обама?

Мелания избра рокля на сръбска дизайнерка в Кливланд (СНИМКИ)
netinfo
Саманта Камерън, съпругата на бившия британски министър-председател Дейвид Камерън, избра да напусне "Даунинг стрийт" 10 в пъстра рокля на Роксанда Илинчич.

Най-прочутите първи дами, които ще се помнят дълго (СНИМКИ)

Най-отявлена почитателка на дизайнерката обаче е съпругата на принц Уилям, херцогиня Катрин. Тя облече нейни рокли поне на три светски събития това лято.

Тоалетите на Роксанда Илинчич харесва и Мишел Обама. В нейна рокля тя посрещна китайския президент през 2011 г.

Обвиниха Мелания Тръмп, че е преписала речта на Мишел Обама (ВИДЕО)

Макар и първата дама да избира тоалети на дизайнери от цял свят, тя заложи на американци за речите си на двата конгреса на Демократическата партия, на които беше номиниран съпругът й. През 2008 Мишел Обама избра рокля на Мария Пинто, а през 2012 г. - на Трейси Рийз.

Според "Уиминс уеър дейли" Тръмп е купила роклята "Марго" по интернет.

Източник: БТА