Майката на Мадлин Маккан ще бъде обявена за заподозряна по случая
Майката на Мадлин Маккан ще бъде обявена за заподозряна по случая / Семейство Маккан

Португалската полиция ще обяви официално, че смята майката на 4-годишната Мадлин Маккан за заподозряна за изчезването на момиченцето, предадоха световните агенции, позовавайки се британските медии Би Би Си и Скай нюз, които цитират говорителя на семейство Маккан.

Кейт Маккан е била разпитвана 11 часа вчера от полицията в град Портимау, в португалската провинция Алгарве, във връзка с изчезването на дъщеря й на 3 май тази година от намиращия се в близост португалски курорт Прая да лус.

Разследващите изчезването на британчето са получили неоспорими улики от апартамента, от който изчезна Мадлин, които им дават основание да обявят Кейт Маккан за заподозряна по случая.

Мадлин изчезна от апартамент във ваканционен комплекс в курорта Прая да лус, където родителите й я бяха оставили сама с по-малките й брат и сестра.

Семейство Маккан водеше интензивна кампания за откриването на дъщеря си и дори бе прието от папа Бенедикт Шестнайсети в края на май. Британски бизнесмени, футболисти и писателката Джоан Роулинг също се включиха в инициативата за издирването на детето.

Преди време полицията в Португалия обяви, че е намерила следи от кръв в стаята, от която е изчезнала Мадлин в Прая да лус. Те бяха подложени на ДНК анализ в лаборатория в Бирмингам, във Великобритания. Резултатите от тях вече са готови и по-рано тази седмица бяха изпратени на португалската полиция, разследваща изчезването на детето. Според представители на полицията те са много задоволителни.

Родителите на Мадлин досега винаги са отричали да имат нещо общо с изчезването на детето. Те се надяват, че дъщеря им е жива. Португалската полиция смята, че детето е мъртво.