/ Gulliver/Getty Images
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че заплашителните изявления и действия на Иран в последните седмици ескалират и предупреди Техеран, че всяка атака срещу американските интереси ще получи бърз и решителен отговор от Вашингтон, предаде Ройтерс.

Президентът на САЩ наложи нови санкции на Иран (ВИДЕО)

"Режимът в Техеран трябва да разбере, че всяка атака, извършена от него или негови пълномощници, които и да са те, срещу американски интереси и или граждани, ще получи бърз и решителен отговор от САЩ", каза Помпейо, който се вчера се върна от обиколка в чужбина по-рано от предвиденото, за да участва в срещи, посветени именно на Иран.

"Не се стремим към война, но Иран не бива да тълкува погрешно сдържаността ни до момента като липса на решителност", подчерта държавният секретар.

Иран е изпратил писма за частичното си оттегляне от ядрената сделка

Дотук "опцията по подразбиране" на режима беше насилието, отбеляза Помпейо. Той се обърна към хората в Техеран, които виждат път към бъдеще на просперитет.

Американският президент Доналд Тръмп очаква с нетърпение един ден да се срещне с лидерите на Иран, за да изготвят споразумение и, нещо много важно, да предприемат стъпки за осигуряване на Иран на бъдещето, което той заслужава, каза Помпейо, цитиран от ДПА.
БТА