/ Gulliver/Getty Images
Лавина уби скиор в Швейцария, а австрийските власти издадоха предупреждения за лавини в източната планинска част на страната, предаде Асошиейтед прес.

В силно засегнатия Източен Тирол и други части на австрийските Алпи, няколко пътища все още са затворени в Тирол и някои долини са отрязани от останалата част на страната.
  Copy Code

Електрическата компания "Тинец" съобщи, че 4000 домакинства са останали без ток, след като няколко електропровода са били прекъснати от падналия сняг или паднали дървета, съобщи държавната телевизия ОРФ.

Затрупани къщи и коли в Италия, 4 метра сняг в Алпите (СНИМКИ/ВИДЕО)

Съседна Швейцария и Северна Италия преживяха силен снеговалеж през уикенда, а сняг падна също в части от Германия и Испания
. Властите на швейцарския кантон Нидвалден съобщиха, че един скиор, карал извън пистите в група с още четирима, е бил убит от лавина вчера в района на Титлис, южно от Люцерн.
 

Спасителните екипи не са могли да реанимират 23-годишния швейцарец след изваждането му от снега. Друг 23-годишен мъж от Германия е бил ранен вчера в австрийския район Ханенкам в Тирол, след като е карал ски по затворена за спускане писта.
 

Той е закаран от спасителен самолет в болница в Кемптен, в Бавария, съобщи ОРФ. В голяма част от швейцарските Алпи, властите повишиха нивото за опасност за лавини до трета степен от пет възможни след изключително силен снеговалеж през уикенда.
 

На някои места се натрупа между 50 и 80 сантиметра снежна покривка през последните три дни.
БТА