/ Thinkstock/Getty Images
Кремъл порица новите икономически санкции, обявени от САЩ във връзка с нападението с нервнопаралитично вещество в британския град Солсбъри, като неприемливи и незаконни, но добави, че запазва надежда за по-конструктивни отношения с Вашингтон, предадоха световните агенции.

САЩ ще наложат икономически санкции на Русия заради аферата "Скрипал"

"Категорично смятаме за неприемливо свързването на новите ограничения, които продължаваме да смятаме за незаконни, със "случая Солсбъри", заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин. Той подчерта, че не може да става и дума за възможно съучастие на Русия към използването на химическо оръжие в Солсбъри, предаде ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
БГНЕС

"Не само това, а и не можем да говорим еднозначно какво и как е използвано във Великобритания, тъй като не разполагаме с информация и не сме получили отговор от британска страна на предложението ни за съвместно разследване на този инцидент, който предизвиква у нас сериозна загриженост", добави Песков.

Москва: Британското правителство да прекрати интригите с отровни химически вещества

Той коментира и факта, че внесеният от американски сенатори законопроект за нови санкции срещу Москва предлага Русия да бъде призната за държава, спонсорираща тероризма.

Лондон покани Москва да „попълни съществени бели петна“ по случая Скрипал

"В законодателните органи на различни страни работят много горещи глави и без съмнение, тези глави понякога допускат много емоционални изказвания, намиращи се отвъд границите на разумното", заяви той. "Всеки път ги следим внимателно и се опитваме да разберем доколко това има отношение към официалната позиция на една или друга страна", увери Песков, цитиран от ТАСС.
БТА