/ iStock/Getty Images
Ден след съюзяването на двете основни леви партии в Израел за изборите на 2 март, същото направиха днес две радикалнодесни израелски формации, предаде Франс прес.

"Новата десница" на министъра на отбраната Нафтали Бенет и бившата министърка на правосъдието Айелет Шакед и националистическата религиозна формация "Национален съюз" начело с министъра на транспорта Бецалел Смотрич ще се представят с обща листа, съобщи "Новата десница". "Това обединяване на всички течения на религиозния ционизъм и на светската десница гарантира съставянето на стабилно дясно правителство", заяви в комюникето Шакед.

Нетаняху освободи 4 министерски поста заради обвиненията в корупция


Тримата партийни водачи са поканили министъра на образованието Рафи Перец, който оглавява друга религиозна дясна партия - "Еврейски дом", да се присъедини съм тях.
Трите партии вече се обединиха в общ блок преди изборите през септември, но след изборите той се разпадна, предаде ДПА.

В неделя вечерта ръководството на "Еврейски дом" гласува партията да се съюзи с крайнодясната формация "Еврейска сила". Това споразумение с партия, смятана от някои за расистка, пречи засега на обединяването на всички формации вдясно от партията "Ликуд" на премиера Бенямин Нетаняху, отбелязва АФП.

Израелци отново пред урните на 2 март

Израелските партии имат време до утре в полунощ да регистрират листите си в избирателната комисия.

Вчера израелската Партия на труда и лявата "Мерец" обявиха, че се съюзяват за предстоящите парламентарни избори, за да противодействат на Нетаняху.
БТА