Край на публичните разговори за цената на стената между Мексико и САЩ
Край на публичните разговори за цената на стената между Мексико и САЩ / Guliver/Getty Images

Президентът на Мексико Енрике Пеня Нието и американският му колега Доналд Тръмп са се разбрали вчера в телефонен разговор да не говорят засега публично за това кой ще плати за стената, която Тръмп иска да издигне по южната граница на страната си, предаде Ройтерс.

Тръмп: Мексико се възползва от САЩ и това трябва да спре

Мексиканското правителство съобщи в комюнике, че двамата са провели "конструктивен и продуктивен" разговор, в който са засегнали теми като американския търговски дефицит с Мексико и контрабандата на оръжия и наркотици през границата.

"Колкото до плащането на стената по границата, двамата президенти признаха различията си по тази деликатна тема и се споразумяха да ги решат в рамките на подробни дискусии по всички аспекти на двустранните отношения", каза правителството. Президентите се разбраха също така да не говорят публично по този спорен въпрос, изтъкват от службата.

Тръмп подписа указ за изграждането на стена по границата с Мексико

Тръмп каза, че е провел вчера много хубав разговор с мексиканския си колега. Той допълни, че разговорът е протекъл в приятелски дух и очаква с нетърпение предоговарянето на двустранните търговски споразумения.

Източник: БТА