/ IStock
Два случая на коронавирус бяха установени на още един демонстративен тенис турнир в Сърбия с българско участие. След като в края на миналата седмица стана ясно, че първата ракета на България Григор Димитров е с положителна проба за COVID-19 след участието си в турнирите от серията Адриа Тур в Белград и Задар, днес хърватските медии разкриха, че хърватският тенисист Матей Шабанов и босненецът Томислав Бъркич също са заразени с вируса.

Григор Димитров е с коронавирус (ВИДЕО)

Двамата участваха в демонстративния турнир Източноевропейски шампионат, организиран от бившия сръбски тенисист Янко Типсаревич в неговата академия в Белград.

На турнира участваха втората и третата ракета на България Димитър Кузманов и Александър Лазаров, като Кузманов се изправи срещу Бъркич по-рано през седмицата и го победи в два сета.

"Не знам къде съм се инфектирал, в Белград съм от две седмици, не само на тенис турнира", сподели самият Бъркич.

И Джокович с положителна проба за коронавирус (ВИДЕО)

Организаторът на надпреварата Янко Типсаревич също коментира ситуацията, но изтъкна, че провеждането на турнира ще продължи.

"По време на самия турнир нямахме случаи на коронавирус, но заради мерките за сигурност, съветвам всички участници да се тестват. Който има съмнение, че е инфектиран, задължително да го докладва, да спре участието си във финалите и да се самоизолира, докато не излязат резултатите", каза Типсаревич.
БНТ, БГНЕС