/ iStock/Getty Images
Дубайски колекционер на карти „Покемон“ заведе дело срещу пощенска компания, която според него загубила пратка, представляваща „безценен и рядък артефакт“. Това била скъпа карта „Покемон“, на стойност 60 хил. долара, пише американският таблоид New York Post.

38-годишният колекционер и любител на японската продукция „Покемон“ от Дубай, Марван Алхаджа, твърди в обвиненията по делото, че е закупил картата „Trainer No. 3” от американски търговец от уебсайта „eBay“ през август 2018 г. Сделката била добра, защото по думите му успял да свали цената от исканите първоначално от продавача 85 хил. долара.

Мъж иска обезщетение от родителите си, изхвърлили скъпа порно колекция


„Това не е просто карта. Нищо, което е на стойност петцифрено число няма как да е просто карта“, казва адвокатът на Алхажа, Марк Зайд, който е известен в медийното пространство с това, че по-рано защитава информатора в делото, свързано с телефонния разговор между президента на САЩ Доналд Тръмп и украинския му колега Владимир Зеленски, което и стана причина да бъде задействана процедурата по импийчмънт срещи американския лидер.

Това, което прави картата толкова ценна е факта, че тя никога не е била продавана на пазара за игри, а вместо това е присъдена единствено като награда за класиралия се на трето място в японския турнир „Супер секретна битка“ (Super Secret Battle) от 1999 г.

84-годишен мъж от благоевградско село осъди банка за дискриминация

„Тези неща са като истински олимпийски медали – но дори по-редки“, твърди Скот Пратъл, близък на Алхаджа и също колекционер.

Според твърденията на Алхаджа той дори е застраховал картата, но въпреки това тя никога не пристигнала в Дубай и сега той ще съди фирмата, която е трябвало да я достави. Адвокатът на колекционера заяви, че това не е рядък случай в практиката му и той често защитава интересите на хора, загубили ценни вещи.
Агенция "Фокус"