/ Gulliver/Getty Images
Според последни информации на американски медии, рапърът Кание Уест е похарчил почти 6 милиона долара за кандидат-президентската си кампания.

Рапърът Кание Уест отпадна от президентската надпревара в собствения си щат

В момента 43-годишният рапър е в разгара на кампанията за смяна на Доналд Тръмп в Белия дом, а публичен финансов доклад на Кание разкрива съблазнителните суми, които харчи за задоволяване на стремежа си да е бъдещият президент на САЩ.

Досега Кание е изхарчил 5,86 милиона долара за кампанията си, като по-голямата част от тези пари отиват за консултанти и такси, според доклад, подаден до Федералната избирателна комисия.

Рапърът Кание Уест организира първо предизборно мероприятие

Към днешна дата рапърът е успял да се регистрира като независим кандидат за президент на САЩ в 10 американски щати - Арканзас, Колорадо, Юта, Оклахома, Върмонт, Айдахо, Айова, Луизиана, Минесота и Тенеси. В дрлуги девет молбата му беше отхвърлена по различни причини.

По-рано Уест в интервю за списание "Форбс" призна, че участието му в президентските избори в САЩ е обречено на провал. В същото време рапърът не отрече, че всъщност отнема гласовете на афроамериканците от бившия вицепрезидент на САЩ и кандидат за най-високия държавен пост от Демократическата партия Джоузеф Байдън и намалява шансовете му за победа.
БГНЕС