Kандидатите за вицепрезидент на САЩ дадоха своя глас
Kандидатите за вицепрезидент на САЩ дадоха своя глас / netinfo
Двамата кандидати за вицепрезидент на САЩ – Джо Байдън и Сара Пейлин – дадоха своя глас за най-оспорваните избори, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.  

Кандидатът на демократите за вицепрезидент Джо Байдън гласува в щата Делауер, който представлява в Сената на САЩ. Заедно с майка си, съпругата и дъщеря си той гласува малко след отварянето на избирателната секция в частно училище в град Уилмингтън.

Подгласникът на фаворита за президентския пост Барак Обама се пошегува, обръщайки се към майка си: "И да не издадеш за кого си гласувала." Преди да си тръгне от секцията, той поздрави стотината свои почитатели, събрали се пред училището.

Кандидатката на републиканците за вицепрезидент в САЩ Сара Пейлин пък се върна за кратко в Аляска, където е губернатор, за да пусне гласа си за президент. Самолетът й кацна на заснежената писта в Анкоридж, откъдето тя заедно със съпруга си Тод отпътува с автомобил за град Уасила, в който беше кмет, за да пусне гласа си. Пейлин отказа да говори с репортери при пристигането си в Аляска.