/ Министерски съвет
Задълбочаване на съвместното сътрудничество в сферата на сигурността. За това се обяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с мароканския си колега Саад Еддин Ел Отмани в Рабат.

Министерски съвет

След разговора на четири очи визитата на българския премиер в Мароко продължи с посещение на най-голямата забележителност в града мавзолеят на крал Мохамед V. Паралелно с посещението на Борисов, в Казабланка се провежда и българо-марокански икономически форум. 

Борисов в Рабат: Мароко е перспективен външнотърговски партньор за България

Оръжейната, машиностроителната и металообработващата промишленост. Това са икономическите сфери, които двамата премиери са обсъдили.Те са заявили и взаимен интерес  към реализирането на съвместни проекти по програми на ЕС, изпълнявани от африканската страна. За първите седем месеца на тази година стокообменът между двете държави възлиза малко на над 141 милиона долара, показва статистиката.

Министерски съвет

"Най-голям интерес от страна на мароканския бизнес пък към България е в областта на привличането на български туристи", уточни почетният консул на Кралството у нас Светослав Глосов. "Затова трябва да се помисли върху възстановяване на редовните полети между страните", допълни още той.

Министерски съвет, пресцентър

Официалното посещение на българската делегация в Мароко, в която влизат още външният министър Екатерина Захариева и социалният министър Бисер Петков, продължава тази вечер с лекция на премиера Бойко Борисов, посветена на нашето европредседателство.