Санкт Петербург Русия
Санкт Петербург Русия / БГНЕС
След като беше разпитан от руските служби за сигурност, предполагаемият извършител на атентата в супермаркет в Санкт Петербург, призна вината си, съобщи следствието, цитирано от Франс прес.

При разпитите заподозреният признал пред разследващите, че е подготвил и извършил престъплението. Той казал, че бил движен от "ненавист към организаторите и участниците в психологически тренинги, които преди време посещавал", посочват ТАСС и Ройтерс.

Заловиха извършителя на атентата в Санкт Петербург

Руският Следствен комитет предяви обвинение в извършване на терористичен акт на задържания заподозрян за взрива на 27 декември в магазин "Перекресток" в Санкт Петербург. По-късно градската съдебна пресслужба съобщи, че на 35-годишния заподозрян Дмитрий Лукяненко е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 28 февруари 2018 г. по дело за терористичен акт. Той заяви, че ще обжалва.

Ислямска държава пое отговорност за взрива в супермаркет в Санкт Петербург

Според следствието Лукяненко бил регистриран в психиатрична клиника от 19-годишен, а според запознат източник, цитиран от Интерфакс, той бил член на "окултисткото националистическо движение "Нова ера", отбелязва АФП.

При взрива в супермаркета в сряда пострадаха 18 души.
БТА