/ Thinkstockphotos
Израелският премиер Бенямин Нетаняху реагира бързо на съобщение на Иран, че ще увеличи своя капацитет за обогатяване на уран в рамките на позволеното от международното споразумение за ядрената му програма от 2015 г., предаде ДПА.

Али Хаменей заплашва с мощен ответен удар на дръзналите да нападнат Иран

"Иранският лидер аятолах Хаменей обяви намерението си да унищожи държавата Израел. Той обясни как смята да го направи - чрез неограничено обогатяване на уран, за да произведе арсенал от ядрени бомби. Ние не сме изненадани. Няма да позволим на Иран да се сдобие с ядрени оръжия", каза Нетаняху във видеообръщение.

Нетаняху: Израел работи, за да предотврати появата на ядрено оръжие в ръцете на Иран

Предвождана от САЩ коалиция ще нанесе удар срещу Иран, ако той продължи да изпълнява своята ядрена програма, каза израелският министър на разузнаването Израел Кац, след като Техеран съобщи, че започна отново подготовка за обогатяване на уран.

Израелска министърка: Тръмп е Чърчил на 21 век, Европа си затваря очите за Иран

"Ако ние узнаем - а ние ще разберем - от техните думи или по друг начин, че те подновяват ядрената си програма, онова, което ще се случи, е международна коалиция начело със САЩ, която ще заплаши, а после и ще нанесе военен удар срещу Иран", каза Кац в интервю за новинарския сайт "Инет", цитирано от ДПА.

Нетаняху: Иран премина червена линия, ще ударим стократно повече всички, които ни нападат

Министърът на отбраната Авигдор Либерман заяви на пресконференция, че съобщението на Иран е знак за масова истерия и паника сред иранското ръководство.
БТА