Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей / Gulliver/Getty Images
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей предупреди днес, че страната ще даде "твърд отговор" на всяко нападение на враговете си, предаде Ройтерс. Според него балистичната ракетна програма на Иран е от ключово значение за отбраната на страната въпреки западните искания тя да бъде спряна.

Нетаняху: Израел работи, за да предотврати появата на ядрено оръжие в ръцете на Иран
 
"Техеран ще отговори с 10 пъти по-голяма мощ, ако бъде нападнат от враговете си, които не искат да има независим Иран в региона. Нашите врагове водят икономическа и психологическа война срещу нас и новите американски санкции са част от нея", каза Хаменей в реч, предавана на живо по държавната телевизия.

Нетаняху: Иран премина червена линия, ще ударим стократно повече всички, които ни нападат
 
Той посочи, че Иран няма намерение да ограничава влиянието си в Близкия изток и призова арабската младеж да се противопостави на американския натиск. "Млади араби, вие трябва да предприемете действия и инициативи, за да поемете своето бъдеще в ръцете си. Някои (правителства) в региона действат като врагове на собствените си народи. Ние ще продължим за подкрепяме потиснатите страни и съпротивителни движения в региона", подчерта иранският лидер.
БТА