Историята за бебе, укривано в багажника на автомобил, потресе Франция
Историята за бебе, укривано в багажника на автомобил, потресе Франция / sxc.hu

Бебе на видима възраст между 15 и 23 месеца беше намерено в багажника на автомобил, където е било укривано от раждането си досега, предаде Франс прес. Става дума за момиченце, което не е получавало почти никакви грижи. При преглед от лекари е установено, че детето не може да говори, движи се трудно и на ръст и тегло изостава значително от връстниците си.

Момиченцето е било намерено обезводнено и голо, мръсно и с температура в багажника на колата в град Терасон, в централна Франция.

Автомобилът бил докаран в сервиз в града от жена на 45 години и от нейния приятел на 40 години. Монтьорът в сервиза дочул странни звуци от багажника, отворил го и се натъкнал на детето. После се обадил в полицията, посочва БТА.

Родителите на детето били арестувани за кратко. После били пуснати срещу разписване в полицията. Те ще бъдат съдени за насилие над малко дете и могат да получат до 10 години затвор.

Роднини и приятели на семейството не знаели нищо за раждането на детето. То не било вписано и в регистрите за ражданията. Майката родила детето без лекарска помощ. Тя твърди, че дори не е информирала партньора си, че е станал баща. Той също поддържа тази версия и казва, че не е знаел, че момиченцето е укривано в автомобила.

Семейството има още три деца на възраст от 4 до 10 години. Всички те, заедно с намереното бебе, вече са поверени на социалните служби. Майката на детето е французойка от португалски произход и е безработна, а бащата е португалец и по професия е бояджия.