Ислямска конференция призовава за солидарност към заразените със СПИН деца
Ислямска конференция призовава за солидарност към заразените със СПИН деца / netinfo

Организацията Ислямска конференция призовава международната общност да демонстрира съпричастност и солидарност с либийските деца, заразени с вируса на СПИН, и с техните семейства, предаде либийската информационна агенция Джана.

В приета вчера декларация ОИК заявява, че с голяма загриженост следи развитието на тази "хуманитарна катастрофа, засегнала голям брой либийски деца, които са били инжектирани с вируса на СПИН". Десетки деца са починали, а други продължават да страдат, се казва още в декларацията на международната организация на ислямските страни.

ОИК приканва "международната общност с нейните хуманитарни и законови институции да демонстрира съпричастност и солидарност със заразените деца и да им помогне да се справят с изпитанието", се казва в информацията на ДЖАНА.

Ислямска конференция подчертава, че решението на либийското правосъдие за българските медицински сестри и палестинския доктор "още е в ръцете на Върховния съд", който не е произнесъл окончателно и че "по делото не са изчерпани всички равнища на съдебния процес".