/ ThinkStock/Getty Images
Ирландският премиер Лио Варадкар изрази увереност, че "може да бъде постигната сделка", за да бъде избегнат "твърд Брекзит", предаде Ройтерс.

В същото време Варадкар призна, че не е ясно дали споразумението е възможно преди 29 март - датата, на която е предвидено Великобритания да излезе от Европейския съюз.

Франция ще се противопостави на отлагане на Брекзита, ако няма надежден нов план

Ирландският премиер говори пред обществената телевизия, след като се срещна с лидери на Демократичната юнионистка партия (ДЮП) от британската провинция Северна Ирландия.

Малката формация едновременно е ключов съюзник на британската министър-председателка Тереза Мей и яростен критик на договореното от нея споразумение с ЕС.

Лидерите на ЕС искат Брекзит със споразумение, заяви британският премиер

Повече неща ни обединяват с ДЮП, отколкото ни разделят, каза Варадкар и отбеляза, че "често, когато споделяте всички основни цели, е възможно да достигнете до решение".

Ирландският премиер съобщи, че ще "обсъди перспективите" за Брекзит с британската си колега на частна вечеря, но даде да се разбере, че няма да преговаря с Мей по споразумението за излизането на Великобритания от ЕС.

ЕП: Оттеглянето на Великобритания без споразумение ще бъде катастрофа

Преговорите трябва да се водят само между Лондон и Брюксел, подчерта ирландският премиер.
БТА