Имигранти и студенти извън ЕС плащат повече за визи за Острова
Имигранти и студенти извън ЕС плащат повече за визи за Острова / БГНЕС

Великобритания ще иска повече пари за имигрантски и студенти визи от кандидатите от страни, които не са членки на ЕС, съобщава Би Би Си.

Планът бе оповестен от Хейзъл Блиърс, британската министърка на общностите и местната власт. Кандидат-имигрантите и студентите от държави извън ЕС ще плащат допълнително 50 британски лири за издаване на виза. Получените средства ще помогнат на британските местни власти да се справят с все по-големия приток от имигранти.

Очаква се от увеличаването на визите да се съберат 70 милиона британски лири, които да се използват за осигуряване на повече преподаватели и преводачи, които да работят с имигрантите, както и на повече полицаи в районите, в които живеят много имигранти.

През 2007 г. Блиърс призна, че увеличаването на броя на имигрантите е предизвикало доста напрежение в някои британски градове и е подложило на натиск обществените служби, които работят имигрантите.

Според местните власти ще са необходими допълнителни 250 милиона лири, за да могат да се справят с проблемите, които създава притокът от имигранти.